Tele2 och Nokia i nytt samarbete om privata nät

5g Nokia och Tele2 har inlett ett samarbete om privata nät i Sverige.

Tele2 och Nokia i nytt samarbete om privata nät

Samarbetet offentliggjordes under torsdagen. Med hjälp av en lösning baserad på Nokias digital automation cloud (dac) kan Tele2 numera erbjuda sina kunder privata nät. De utlovar säker och robust anslutning med låg latens och realtidsbehandling av data. Det i kombination med maskininlärning och ai lämpar sig enligt företagen för affärskritiska usecase som bland annat fjärrövervakning och autonoma fordon.

– Det finns en växande efterfrågan på skräddarsydda privata nätlösningar bland våra företagskunder. Genom att erbjuda den här lösningen kan våra kunder snabba på implementeringen och implementera nya funktioner i takt med att deras behov utvecklas, säger Stefan Trampus, affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele2 i ett pressmeddelande.

Även Nokia ser förstås positivt på det nya samarbetet. Bolaget ser Sverige som en viktig framtidsmarknad.

– Vi har en omfattande expertis med 560 stora privata nät-kunder inom en rad sektorer över hela världen. Vi tror att det finns en betydande affärspotential för privata nät även i Sverige. Även om de flesta företag som redan använder privat nät i Sverige hittills har varit i tillverkningssegmentet, finns det stora möjligheter för andra industrier, inom exempelvis gruvdrift, konstruktion, jordbruk, hälsovård och offentliga tjänster att omvandla verksamheten med hjälp av ny teknologi, säger Raghav Sahgal, chef för moln- och nätverkstjänster på Nokia i en kommentar.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.