Tele2 och Telavox: Enkelheten att administrera är viktig för alla

Molnväxeln Vad är viktigt i molnväxeln? Telavox och Tele2 är tydliga i sina svar. Det ska vara enkelt att administrera - både för användare och administratörer.

Tele2 och Telavox: Enkelheten att administrera är viktig för alla

Som vi tidigare har berättat så är månadens fråga på telekomidag.se vad som är viktigast i molnväxeln. När nästan 150 personer har svarat så dominerar enkel admin och mobil anknytning.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om professionell kommunikation.
  • Nischade nyhetsbrev för Professional och Contact Center.
  • Få tillgång till alla avsnitt i vår utbildnings-tv om Teams, SD-Wan och Chattbotar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Vi stämmer av samma fråga med ledande företrädare i branschen. Först ut var Globalconnect Sveriges storkundschef Henrik Hammarström.

Nu har vi även fått in svar från två till telekom-toppar.

Sofia Ahlmark Hyvärinen är ansvarig för b2b-försäljningen på Tele2, dit hon anslöt efter att ha varit vd på Telenor Inpli.

Enkel admin och mobil anknytning är de vanligaste svaren så här långt. Stämmer det överens med din bild av vad som är viktigt för företagstelefoni?

– Ja, jag håller med men vill framför allt lyfta fram enkel admin som det allra viktigaste. Både för slutanvändaren och för administratörerna på företaget. Vår TCO-plattform är mycket uppskattad av våra kunder just på grund av enkelheten att administrera sin lösning, säger Sofia Ahlmark Hyvärinen.

Hur skulle du själv definiera vad som är viktigt för era kunder med telefoni-lösningen 2021?

– Många kunder uppskattar en helhet med enkla gränssnitt samtidigt som kraven på funktionalitet ökar, exempelvis Teamsintegration eller möjlighet att även få internationella nummer in i sin lösning

Hur kommer det här att förändras på tre års sikt?

– Vi fokuserar på att skapa helhetslösningar som bygger värde för våra kunder så att kunden kan fokusera på annat. Vi arbetar med hållbarhet och vill kunna erbjuda lösningar som tjänst i så stor utsträckning som möjligt. Vi vet också att 5g kommer att innebära nya möjligheter och nya tekniska lösningar för att kunna jobba i hybridmiljöer blir allt viktigare även framåt.

Telavox storkundschef Viktor Sandgren

Vi ställde samma frågor till Viktor Sandgren, storkundschef på Telavox:

Enkel admin och mobil anknytning är de vanligaste svaren så här långt. Stämmer det överens med din bild av vad som är viktigt för företagstelefoni?

– Läsarnas bild liknar vår, och är troligen ledande orsaker till vår snabba tillväxt. Att kunna hantera och administrera hela lösningen på egen hand, utan specialkunskaper, involvering av en växelleverantör, operatör eller tredje part är mycket efterfrågat och uppskattat, säger Viktor Sandgren och fortsätter:

– Att trenden på tjänsteman- eller medarbetarnivå är mobil har vi sett ända sedan tidigt 00-tal, och den förstärks bara i takt med flexibla arbetsplatser och arbetstider, samt att man ofta har andra arbetsverktyg knutna till mobiltelefonen idag.

Hur skulle du själv definiera vad som är viktigt för era kunder med telefoni-lösningen 2021?

– Telefoni har låg prioritet ute i verksamheterna, ända tills något inte fungerar. Våra kunders högsta prioritet är att fånga upp så många kundinteraktioner som möjligt, på ett så professionellt och effektivt sätt som möjligt. Det är här vi ser skillnaderna på telekom-marknaden.  Säljer leverantören uppkoppling, eller levererar de en bättre upplevelse för medarbetaren och kunderna som kontaktar dig?

Hur kommer det här att förändras på tre års sikt?

– På tre års sikt kommer det bli än mer tydligt att telefoni bara är en av många kanaler in till ett företag eller organisation. Att möta kunden snabbt och enkelt där den finns och föredrar att kommunicera kommer bli en hygienfaktor. Kombinera kända data – som CRM-uppgifter, pågående tickets, säker identifiering – med bot-teknik och automatiserade flöden med hjälp av artificiell intelligens, kommer skapa underlag för kloka beslut, och samtidigt frigöra tid för medarbetarna att arbeta med lite mer krävande eller ovanliga ärenden.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.