Tele2 överväger sälja norsk verksamhet

Försäljning [Uppdaterad]Operatören Tele2 håller på att utvärdera sina alternativ för den norska verksamheten. Orsaken tros vara att företaget blev helt utan nya mobilfrekvenser vid decembers auktion.

Tele2 har anlitat ABG Sundal Collier för att se över och utvärdera deras strategiska alternativ i Norge, inklusive att helt överge marknaden, det skrev nyhetssajten Bloomberg igår och refererade till en anonym källa.

Efter att flera medier skrivit om nyheten gjorde Tele2 idag även ett pressuttalande på sin webb. Där står det bland annat att man utvärderar flera alternativ: strategiskt partnerskap, att avyttra Tele2 Norge till en eller flera parter eller att fortsätta växa organiskt.

Vill inte spekulera

Mats Granryd, vd och koncernchef för Tele2 AB, kommenterar det hela såhär på Tele2s sajt: ” Vi utvärderar olika möjligheter för vår norska verksamhet. Att utforska flera strategiska alternativ är en ständigt pågående del av vårt ansvar gentemot våra aktieägare. Däremot kan vi inte spekulera om de potentiella resultaten av sådana diskussioner ”.

Utan frekvenser

I december åkte Tele2 på en rejäl snyting när man blev helt utan nya mobilfrekvenser i den norska frekvens-auktionen. Där fick Telia, Telenor och Telco Data vinnande ur striden.

Då sade Mats Granryd såhär:

– Vi är naturligtvis inte nöjda med resultatet av auktionen, men vi kommer att fortsätta bygga på vår starka position i Norge. Vårt eget nät täcker ungefär 75 procent av befolkningen och vi kommer fortsätta att erbjuda norska mobilkunder prisvärda och lättanvända tjänster.

Enligt Bloomberg utgjorde den Norska verksamheten 13 procent av Tele2 AB:s totalt försäljning under föregående kvartal. Detta är en minskning med 12 procent från kvartalet innan, och under den tiden har man även tappat 3 000 norska mobilkunder.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.