Tele2 på iot-offensiv

Operatörer Framtiden för iot och m2m är ljus spår Tele2, som går på offensiven inom området. Med en

Under gårdagen lanserade Tele2 bland annat en iot-portal, där kunder och partners själva ska kunna hantera delar av ett iot-projekt, som exempelvis händelserapportering, följa supportärenden, kontrollera insamling av data, med mera. Partners som Microsoft, Thingworx och Telit har dessutom integrerat egna lösningar i portalen. För iot-kunder till Tele2 är portalen en beståndsdel som ingår i abonnemanget. Formen blir något av en klassisk appbutik, där användare kan plocka på sig vad de anser sig behöva av det som finns tillgängligt.

Diskuterar roamingavtal

– Tekniken fungerar och finns där. Nu gäller det att bestämma sig för vad du vill göra, var budskapet från Rami Avidan, kommersiell chef för m2m på Tele2 i samband med att han presenterade portalen på Tele2s event M2m talks.

Enligt honom arbetar operatören också med att få till stånd roamingavtal när det gäller 4g för iot-lösningar. Här i Sverige lanserade Tele2 4g för iot-lösningar tidigare i år.

”Framtida miljardaffär”

Operatören räknar också med att iot ska bli en betydande kassako, och att det i framtiden blir en miljardaffär.

– Tillväxten är fenomenal, kommenterar Anders Olsson, kommersiell direktör på Tele2.

Enligt honom kan det framstå som att operatören hakade på tåget sent – enheten presenterades stort först för ett år sedan – men enligt honom har man förberett sig.

– Vi förbereder oss enormt, och sedan gör vi en storsatsning.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.