Tele2-profil kliver in i Telias koncernledning

Branschen Mot slutet av året kommer Jonas Bengtsson tacka för sig som chefsjurist i Telia Company. Ersättare blir Stefan Backman som tar plats i koncernledningen och blir bas för Corporate Affairs.

Tele2-profil kliver in i Telias koncernledning

Det har varit en hel del personalrörelse kring Tele2 sedan sammanslagningen med Comhem. En hel del av profilerna har flyttat över till Telia, inte minst Allison Kirkby som numera leder koncernen. Och nu får hon sällskap av en annan Tele2:are. Stefan Backman, som nu byter skuta.

Backman tar över rollen som chefsjurist och chef för avdelningen Corporate Affairs efter det att nuvarande innehavaren, Jonas Bengtsson beslutat att lämna.
– Efter att några av Telia Companys mest betydande utmaningar under de senaste åren är lösta och företagets nya strategi för Norden och Baltikum är på plats, i vilka Jonas har haft en grundläggande roll, har Jonas meddelat att han säger upp sin anställning hos Telia Company för att gå vidare utanför telekomsektorn, säger Allison Kirkby, i ett uttalande.

Jonas Bengtsson fortsätter till slutet av året och sedan kommer ersättare Backman att tillträda så fort han har möjlighet – dock senast sommaren 2022. Stefan backman har i dag titeln ”Group General Counsel & Wholesale Business” på konkurrenten Tele2.

Tele2 får två nya ansikten i koncernledningen

Att Stefan Backman försvinner är inte det enda som händer på Tele2:s kant. Här sker även andra förändringar i leden. Koncernledningen må ha tappat en man, men har sedan i början av augusti fått in nytt blod. Detta i form av Hendrik de Groot som blir ny marknadschef (CCO).

Därtill kommer ledningen även efter årsskiftet broderas ut med Charlotte Hansson som kliver in i rollen som ekonomichef (CFO). Hansson kommer närmast från motsvarande roll på Systembolaget, men har innehaft titeln även på Cision samt Addici.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!