Tele2 säkrar miljardlån från EU

5G EU kommer att stödja Tele2 i utbyggnaden av mobilnätet i Sverige med ett lån på 140 miljoner euro från Europeiska investeringsbanken. Lånet kommer att användas till att bygga ut 5g-nätet

Tele2 säkrar miljardlån från EU
Charlotte Hansson, CFO, Tele2.

Tele2:s och Telenor bygger som bekant sig 5g-nät gemensamt i det samägda bolaget Net4Mobility.Ambitionen är nå 99,9 procent av befolkningen med 5g när nätet är färdigt. Nu har Tele2 säkrat viktig finansiering.

– Genom att säkra ett lån från Europeiska investeringsbanken till attraktiva villkor fortsätter Tele2 med sin ambition att bygga det bästa och mest pålitliga 5g-nätet i Sverige, säger Charlotte Hansson, CFO, Tele2. 

EIB är Europeiska unionens bank. Banken finansierar och är expertis för hållbara investeringsprojekt som bidrar till att främja EU:s politiska mål.

– Tillgång till snabb och stabil uppkoppling är avgörande för både företag och enskilda. Detta projekt är helt i linje med målet att alla hushåll i EU ska ha gigabit-uppkoppling senast 2030. Vi är mycket glada över att stödja en lojal partner som Tele2 i utbyggnaden av gG-nätet i hela Sverige, säger Thomas Östros, Vice ordförande, EIB.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.