Tele2 säljer av i Ryssland

Tele2 AB säljer Tele2 Ryssland till VTB Group för 15,6 miljarder kronor. Planen är att det nya Tele2 ska växa vidare organiskt.

Försäljningen av Tele2 Ryssland förväntas stängas inom kort och bygger på en kontanttransaktion som omfattar cirka 15,6 miljarder kronor i eget kapital och 7,5 miljarder kronor i nettoskuld.

– Vi har byggt en framgångsrik mobilaffär i Ryssland med nästan 23 miljoner kunder, kompetent personal och en stark lönsamhet. Vi har gjort det genom selektiva förvärv, organisk tillväxt och ett starkt varumärke under de senaste tolv åren. Den här affären är ett kvitto på vår framgång, säger Mats Granryd, vd och koncernchef i Tele2 AB.

Han förklarar att Tele2 AB forsatt kommer att investera i och ta tillvara de möjligheter som en växande användning av mobildata skapar på marknaderna i Sverige, Nederländerna, Norge och Kazakstan. Mats Granryd förväntar sig en positiva utvecklingen de närmaste tre åren:

– Vi är väldigt förväntansfulla inför det nya Tele2 och våra möjligheter. Vi har en attraktiv balans mellan tillväxtområden och mer mogna verksamheter och jag är helt övertygad om att vi under många år framöver kan fortsätta att växa snabbare än andra aktörer på den mobila marknaden. Givet utsikterna för vår nuvarande verksamhet förväntar vi oss generera en omsättning på 35,6 miljarder kronor år 2015 genom organisk tillväxt.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.