Tele2 satsar på eget adsl-nät

Tele2 lanserar billigare bredbandstjänster i sitt eget nät som i nuläget täcker 22 procent av hushållen i Sverige. Målet är att bli den största alternativa bredbandsoperatören i Sverige.

För att kunna erbjuda billigare adsl är Tele2 sedan en tid tillbaka i full gång med att bygga ett eget bredbandsnät runtom i landet. I nuläget täcker nätet 22 procent av hushållen i Sverige, men målet är att bli en största alternativa bredbandsoperatören i Sverige. I somras köpte Tele2 Eon Bredband för 409 miljoner kronor.

I det egna nätet säljer Tele2 bredband omkring 100 kronor billigare än vad som säljs på orter där Tele2 är återförsäljare av Teliasoneras adsl.

– Vi väljer nu att ta steget fullt ut och storsatsa på ett eget bredbandsnät som gör att vi kan erbjuda marknadens bästa bredbandspriser för både privatpersoner och företag, säger Niclas Palmstierna, vd för Tele2 Sverige. Det här visar hur billigt bredband skulle kunna bli för alla i landet om Teliasonera släpper sitt monopol på accessnätet.

Fakta

Prislista i nya nätet för telefonikunder till Tele2

0,25 Mbit/s – 99 kr/mån

0,5 Mbit/s – 149 kr/mån

p>2 Mbit/s – 199 kr/mån

8 Mbit/s – 249 kr/mån

24 Mbit/s – 299 kr/mån

Inträdesavgift: 0 kr

Bindningstid: 12 mån

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.