Tele2 satsar på hybridbutik kallad ”Labb”

Butik Ett slags uppvisningscenter där besökare ska få se och testa framtidens produkter och tjänster. Nu har Tele2 öppnat hybridbutiken Labb i Täby centrum.

Tele2 satsar på hybridbutik kallad ”Labb”

”Show not tell” är ett slagkraftigt uttryck som använts länge. Istället för att bara prata om sin produkt eller tjänst – visa vad den kan göra. Det har Tele2 tagit till sig och därför kommer den nya typen av hybridbutik som man öppnat i Täby Centrum vara fokuserat på upplevelser.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Total tillgång till alla guider och tester
  • Premiumnyheter med de senaste trenderna
  • Fullt fokus på att du ska göra rätt kommunikationsval
  • Tryckt magasin med sex nummer om året
Redan prenumerant?

Bland annat så kommer butiken ha en egen 5g-basstation och i lokalen kommer besökare kunna få ta del av och testa framtidens produkter och tjänster. Basstationen i butiken ska kunna leverera hastigheter på över 800 Mbit/s, vilket då ska visa kunder vad den nya 5g-tekniken är kapabel till att göra.
– På Tele2 vill vi driva utvecklingen framåt med smartare produkter och tjänster. Tele2 Labb är byggd modulärt och kommer att förändras löpande utifrån nya produkter och kundbehov. Det blir en plats där vi kan lära oss om framtiden tillsammans med våra kunder. Tills vidare begränsar vi antalet besökare kraftigt, men vi kommer ändå lära oss mycket och därmed stå redo med ännu smartare butikskoncept när pandemin är över, säger Karolina Wittgren, chef för Tele2-butikerna.

Senasate produkterna ska gå att testa

I labbet ska ska kunder inspireras och Tele2 har delat upp det i olika zoner för respektive produkt- och serviceområde. Ett exempel på att man vill inspirera är att butiken vid öppning kommer att ha en maskin som trycker ut mobilskal med egna bilder. Det kommer även finans Xiaomis smarta lasre- och miniprojektorer, nya 5g-redo mobiltelefoner och de häftigaste nya hörlurarna.
I samband med öppen ska operatören även lansera ett nytt servicekoncept med bland annat expertrådgivning, support, installation och servicepaket.
– Vi vill uppmuntra besökare att labba och fundera kring framtidens produkter och behov tillsammans med oss. Besökare med mindre teknisk erfarenhet kan få hjälp på traven av våra experter, medan teknikfantaster säkert kan lära oss något samtidigt som vi visar dem nya produkter. Butiken blir en öppen hubb där vi snabbt kan testa, omforma och utveckla tillsammans med våra kunder, säger Karolina Wittgren.

Med tanke på rådande pandemi kommer Tele2 ha en begränsing på hur många som får vara i butiken samtidigt. Dessutom kommer det finnas kroppstemperaturmätare vid ingången.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!