Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Tele2 slog på 5g i helgen

5g Under söndagen slog Tele2 igång sitt 5g-nät i Sverige. Först ut enligt dem själva och nu kommer kunder inom kort kunna surfa i över 1 Gbit/s i landets storstäder.

Tele2 slog på 5g i helgen

Äntligen börjar det publika 5g-utrullningen komma igång. Tele2 aktiverade under helgen sitt nät vilket innebär att de med rätt utrustning snart får se en ”femma” i skärmen.
– Jag är oerhört stolt över att vi öppnar portarna till det som kommer bli Sveriges första riktiga och mest omfattande 5G-nät. Det kommer vara ännu snabbare och säkrare än vårt testvinnande 4G-nät, som möjliggjort att företag som Spotify, Netflix och Skype blivit en naturlig och fantastisk del av människors liv. Med 5G blir möjligheterna obegränsade, säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen.

Det är tack vare 80 MHz-bandbredd på det så kallade C-bandet som Tele2 kan levererar på sitt 5g-löfte. Och med surf på över 1 Gbit/s innebär det att det är fyra gånger snabbare än dagens generation.
– Staten har dragit ut på den planerade auktionen av 5G-frekvenser i Sverige vilket är beklagligt då 5G-utbyggnaden är central för att driva på digitaliseringen av såväl offentlig som privat sektor. På Tele2 beslutade vi oss därför för att köpa till ytterligare frekvenser för att få 80 MHz unika frekvenser på C-bandet, vilket gör att vi kan lansera riktig 5g redan innan sommaren, säger Anders Nilsson.

Så vilka kan använda operatörens 5g? Jo, från och med 24 juni kommer alla kunder som har ett abonnemang med obegränsad surf samt en 5g-kompatibel telefon från Samsung tillgång utan merkostnad. Framöver kommer erbjudandet breddas, inte minst i och med att det kommer ut fler alternativ till Samsung. Därtill ska 5g successivt även lanseras utanför Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter