Tele2 tar över hundraåriga stiftelsens serverdrift

Branschen Tele2 tar över serverdriften hos Bräcke diakoni som bland annat driver förskolor, vårdcentraler och hunddagis runt om i Sverige.

Tele2 tar över hundraåriga stiftelsens serverdrift

2017 beslöt sig Bräcke Diakoni om att outsourca sin it-drift. Hårdvaran och systemen ersattes med en hyrd helhetslösning från Tele2. Nu fördjupas samarbetet.

Operatören tar över serverdriften och Tele2 ska leverera en it-driftslösning som automatiserar och optimerarar datahanteringen.

–Valet att utkontraktera serverdriften till Tele2 styrdes i första hand av säkerhetsaspekten. Men tungan på vågen var en fråga som seglat upp som allt viktigare det senaste året, nämligen hållbarhet. Det faktum att Tele2s datahall drivs med förnybar el från sol, vind och vatten och att man tar uttalat ansvar för klimat- och miljöfrågor som bolag var inte avgörande, men viktigt, säger Fredrik Boqvist, it-chef på Bräcke Diakoni.

Det finns många äldre byggnader inom stiftelsens verksamhet, vilket innebär att uppvärmning, ventilation och elförbrukning är tunga poster. En viktig nyckel är att få stabil tillgång till nät med hög integritet som medger fjärrarbete. Det finns också en energieffektiviseringspotential om mätdata kan skickas i fastighetsnätet.

– Bräcke Diakoni driver en samhällsviktig verksamhet som omfattas av många regulatoriska krav. Behovet av integritet och sekretess är mycket högt. Vårt datacenter är byggt för att leva upp till de regulatoriska krav som verksamheten omfattas av. Det är väldigt roligt att vi får vara med och stötta stiftelsen med en helhetslösning, säger Sofia Ahlmark Hyvärinen, försäljningsdirektör Tele2 Företag. 

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.