Tele2 tar upp kampen med Skype

Parlino är Tele2s nya motsvarighet till Skype. Tjänsten lanseras idag med lockerbjudanden och associeras med en gul tomte.

Parlino är Tele2s nya dotterbolag som ska utmana det populära internettelefoniprogrammet Skype, som idag har över 100 miljoner användare. Parlino är en gratis voice over ip-tjänst som erbjuder gratissamtal mellan användarna. Det är också likt Skype möjligt att få ett vanligt telefonnummer och ringa ut och in från det publika telenätet.

Parlino utlovar en minuttaxa som är upp till 20 procent lägre än konkurrerande tjänster. Associationen med den gula tomten som synts i reklamen förklaras med att ingen tror på tomtar och ingen tror på gratis telefoni.

– Allt fler får internet och vi ser ett ökat behov att använda internet för att ringa billiga samtal. Parlino gör det lättare än någonsin att ringa från datorn, hävdar vd Marcus Nylén.

Under maj månad utlovas dessutom gratis samtal till det fasta nätet och att de 10 000 första kunderna ska få en trådlös ip-telefon.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.