Tele2 utmanar med mobil-mejl

Tele2 lanserar idag Mail i mobilen. Förutom e-post, ger tjänsten även tillgång till samma kalender- och kontaktinformation som finns på datorn på kontoret. Mail i mobilen är en pushmail-tjänst där varje förändring syns direkt i både mobiltelefon och dator, så att användarna hela tiden arbetar med uppdaterad information. All kommunikation är krypterad, enligt Tele2.

Tjänsten fungerar med både 2g- och 3g-abonnemang på de flesta nyare mobiltelefoner och smartphones på marknaden och kan användas tillsammans med datorer som har e-postprogrammen Microsoft Outlook eller Lotus Notes.

För att komma igång installeras en mjukvara i mobiltelefonen. Dessutom behöver företaget ansluta en fristående pc till mailservern och installera en mjukvara, en så kallad push-connector.

Mail i mobilen kostar 149 kronor per månad och användare. 150 MB e-post ingår varje månad inom Sverige. En normalanvändare behöver cirka 3–6 MB per månad. Om användaren överstiger 150 MB, kostar varje ytterligare MB 3 kronor. Alla priser är exklusive moms.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.