Tele2 utökar samarbetet med molnjätten

molnet Operatören tar hjälp av Amazon Web Services för att kunna erbjuda fler molntjänster.

Tele2 utökar samarbetet med molnjätten
Stefan Trampus, Tele2.

Inom kort kommer Tele2-kunder i Norden och Baltikum få tillgång till en utökad portfölj av molntjänster. Operatören har nämligen anslutit sig till AWS (Amazon Web Services) Partner Network.

Tele2 ser ett växande behov av molntjänster bland sina kunder, inte minst inom offentlig sektor. Tack vare partnersamarbetet med AWS kommer Tele2 kunna skapa skräddarsydda kunderbjudanden där man kan kombinera sin nätverkskapacitet och tjänster med AWS produktportfölj av molntjänster, bland annat AWS Snow.

Kommer att gynna kunderna

– Genom det här samarbetet kan vi kombinera våra kommunikations- och säkerhetslösningar med AWS molntjänster, vilket kommer att gynna våra kunder. Detta kommer också att hjälpa oss att ännu bättre stödja våra kunder i utvecklingen av deras verksamhet och i deras fortsatta digitaliseringsresa, säger Stefan Trampus, chef för företagsmarknaden på Tele2.

Tele2 använder sedan tidigare AWS molntjänster i sin egen verksamhet, bland annat för databashantering och analystjänster och har därmed mångårig erfarenhet av att bygga säkra molntjänster.

– Genom samarbetet med AWS är Tele2 nu ännu bättre rustade för att hjälpa kunder över hela Norden och Baltikum att påskynda transformationen och utnyttja nya möjligheter i skärningspunkten mellan 5g och edge cloud computing, säger Fabio Cerone på AWS.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.