Tele2:s 5g täcker nu 30 orter

5g Från fem till 30 – nu har Tele2 slagit på 5g nätet på än fler orter i Sverige. Det innebär att många av operatörens kunder nu kan köra den senaste radiotekniken om man bara har telefon som klarar det.

Tele2:s 5g täcker nu 30 orter
Björn Lindberg, nätexpert Tele2

Att det äntligen har kommit igång med utrullningen av 5g-näten i Sverige går inte att ta minste på. I somras armbågades operatörerna friskt om att få kalla sig ”först” – och den rivaliteten har inte minskats på sistone.
Nu meddelar Tele2 att de har utökat antalet orter med 5g till 30. varav de menar att de är först på 24 av dessa.
– 5G möjliggör snabbare surf, fler uppkopplade enheter och lägre svarstider. Det är startskottet för smartare samhällen och företag, såväl som bättre upplevelser för privatkunder. 5G är helt enkelt framtidens teknik, som nu har nått ännu fler orter i Sverige, säger Björn Lindberg, nätexpert på Tele2.

Och det är högt och lågt bland de orter som man räknar upp. Från Sälenfjällen och Luleå till Strängnäs och Motala. Om man nu bor eller befinner sig på en av dessa orter och har abonnemang med 25- 50 GB eller obegränsad surf samt en 5g-kompatibel telefon så går det att köra 5g utan extra kostnad. För företag är det 5g i abonnemangen 5-, 15-, 50 GB samt obegränsat.
Utöver att ha slagit på 5g så säger Tele2 att man även uppgraderat kapaciteten i 4g-nätet. Det ska göra att du som köra ”förra generationens” nät ska få bättre täckning samt att nätet nu är 50-200 procent snabbare.
– Medan vi bygger ut 5G passar vi även på att uppgradera våra 4G-basstationer med ny teknik och utökad bandbredd. För de som inte hunnit hoppa på 5G-tåget än innebär detta en väsentlig uppgradering. Det är det största och mest omfattande infrastrukturprojektet vi någonsin tagit oss för, säger Björn Lindberg.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.