Tele5 på väg köpa Levonline

Tele5 Voice Services AB har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av Levonline AB, ett av Sveriges största webhotell. Tele5, som är en leverantör av virtuella telefonväxlar och abonnerade tjänster inom data och telefoni, därmed utöka sin tjänsteportfölj med webhosting, domänregistrering och bredband. Köpet utökar dessutom Tele5:s kundstock med 12 000 nya kunder.

– Jag ser det som en stor fördel för våra kunder att vi nu kan erbjuda dem Tele5s telefoniprodukter. Det passar mycket bra in i vår vision att vara en heltäckande leverantör av telekom- och IT-tjänster till små och medelstora företag, säger Torkel Nyberg, vd och grundare av Levonline.

Förvärvet förväntas avslutas innan den 10 maj. Den planerade köpeskillingen förväntas bestå av 75 procent kontanter och 25 procent Tele5-aktier. Levonline gjorde en vinst före skatt på cirka 1,6 miljoner kronor under det första kvartalet 2006.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.