Teleca väljer mobilt fokus

It-konsulten Teleca köper det ryska mobilföretaget Telma. Affären är ett led i en omstrukturering av verksamheten mot en tydligare inriktning på mobilverksamhet.

Telecas omstrukturering av verksamheten innebär att företaget delas upp i tre divisioner; Teleca Mobile, Teleca Systems och Benima. Tanken är att de som mer renodlade enheter får en tydligare profil på marknaden, och man kommer också att pröva nya ägarlösningar, inklusive att bolagen blir egna börsbolag.

Huvudverksamheten för Teleca blir Teleca Mobile som i och med förvärvet av Telma stärker mobilverksamheten ytterligare. Telma är ett av Rysslands ledande konsultföretag med inriktning på mobiltelefoniutveckling med cirka 825 medarbetare. Förvärvet bedöms ge betydande intäkts- och synergieffekter.

Till ny vd för företaget blir René Svendsen-Tune som också blir chef för divisionen Teleca Mobile. Han tillhör idag ledningen på Nokia Networks och är också globlat ansvarig för Nokia Networks kundorganisation inklusive marknadsföring, försäljning och tjänster.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.