Telefon för sportentusiasten

Nokia lanserar en ny modell, Nokia 5140i, som fått beteckningen Sporty. Telefonen ska nämligen passa speciellt bra för aktiva användare. Bland funktionerna finns bland annat en personlig tränare.

Telefon för sportentusiasten

Förutom att Fitness Caoch-applikationen håller koll på tider och resultat som användaren via sms kan meddela sina tränkingskompisar, manar den också på att springa de där sista jobbiga metrarna. Nokia samarbetar med Polar Electro och modellen har stöd för flera av företagets pulsmätare med möjlighet att överföra träningsdata direkt till telefonen.

Även om det inte framkommer särskilt mycket om telefonens övriga funktioner i Nokias pressmeddelande så innehåller den en hel del annat. Den fungerar i gsm 900, 1800 och 1900-bandet och är utrustad med vga-kamera. Desutom har den fm-radio, mp3 och push to talk som innebär att telefonen kan användas ungefär som en vanlig walkie talkie. Telefonen är också damm och stänktålig.

Telefonen möter även de miljökrav som ställs i den kommande EU miljölagstiftningen (RoHS, 2002/95/EC) som träder i kraft om ett drygt år.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.