Telefoni i explosiv miljö

Läkemedelsföretaget Octapharmas verksamhet ställer höga krav på tekniken. Trots en svår radiomiljö och lokaler där läkemedel och brandfarliga ämnen hanteras har de skiftat helt till mobiler.

Telefoni i explosiv miljö

[ARTIKEL UR TELEKOM IDAG NUMMER 8/2012]

Läkemedelsföretaget Octapharmas lokaler finns på Kungsholmen i Stockholm. Fabriken och kontoret ligger i samma byggnad och tar upp ett helt kvarter i området Hornsberg. Det är beläget precis på udden och nära till vattnet där kalla vindar sveper in från Ulvsundasjön.

Dagen för vårt besök blåser det som allra mest. Trots att det är flera plusgrader ute känns det isande kallt.

– Det blåser alltid mycket här ute, säger telefonisten Ulla Wretman som möter upp. Hon arbetar både i receptionen och som telefonist.

Varje år bearbetas över en miljon liter blodplasma i Stockholmsfabriken. Den känsliga processen i tillverkningen har utmanat kommunikationen på flera sätt.

För snart ett år sedan tog företaget beslutet att byta ut sin fasta växel och dect-telefoner till en helt mobilbaserad lösning. Efter en jämförelse mellan flera olika mobilväxlar beslutade man sig för att skriva ett treårigt avtal med Tre, med möjlighet till fyra års förlängning. En komplett växel utan investeringar i hårdvara.

Känsliga miljöer

Några frågetecken kvarstår dock. Vid arbete i brandfarliga miljöer, så kallade atexområden, krävs specialklassade telefoner. De används till exempel på oljeriggar, lackeringsföretag och energibolag. Octapharma hanterar bland annat etanol och just nu lämnas alla telefoner utanför dessa lokaler och som det ser ut i dagsläget kommer man fortsätta så ett tag till. Det finns helt enkelt inte någon 3g-mobil med rätt klassificering.

– Under hösten har det kommit minst två modeller som är kompatibla med 3g och som uppfyller kraven. Det är knappast troligt att dessa kommer fungera med växelklienten men i dessa miljöer räcker det att telefonen kan ringa och ta emot samtal. Så vi ska ta upp frågan igen. Under tiden kör vi på utan telefon inne i lokalerna, säger Jenny Josefsson, som var it-chef under övergången men idag har bytt position i företaget.

Svåra mobilmiljöer

Där produkten sedan fylls på flaska är lokalerna renhetsklassade. Här var utmaningen att hitta telefoner som klarar av att spritas för att förbli helt sanitära.

– Vi har köpt in Motorola Defy Plus som tål att vi torkar av dem med sprit. Vi har dem bara i just dessa lokaler, de får inte lämna utrymmena eftersom de då blir kontaminerade.

Det finns också en hel del betong- och stålväggar som skapat problem med täckningen för företaget och det kan man lätt förstå när man besöker fabriken. Det är en pampig tegelbyggnad som tornar på udden.

Tre satte upp ett internt nät med 40 accesspunkter för att få täckning överallt. Operatören var redan innan bytet de som hade bäst grundtäckning i Octapharmas lokaler.

En del anställda med krav på beredskap var oroade för att det skulle bli försämrad täckning överlag när företaget bytte till Tre. För det stora flertalet har det dock fungerat över förväntan.

En lur för alla

Företaget tittade innan bytet på flera molnlösningar. Man talade med Telia, Telenor och Tre och när väl beslutet föll på Tre gick man snabbt till handling. I februari 2011 skedde skiftet och 450 av de anställda fick en Nokia C5 och 100 användare en Iphone. Enkel hantering var viktigt i valet av telefon.

– Övergången har gått bra och många upplever att det är skönt att slippa två telefoner. De flesta var även vana vid ett mobilt arbetssätt eftersom vi inte haft några fasta skrivbordstelefoner. Det tror jag underlättade, säger Jenny Josefsson.

Mer kontroll

Innan bytet var förvirringen stor över hur växeln fungerade. Jenny Josefsson beskriver det som en klipp och klistra-lösning. När man tidigare skulle felsöka blev flera personer inkopplade, problemen bollades runt men det fanns ingen som hade en god överblick.

– Vi tyckte det var krångligt med en massa kablage. Vi hade inga ritningar och det kändes faktiskt som att ingen hade koll på vår växel. Nu har vi själva kontroll och slipper ägna åt oss teknisk felsökning.

Utbildning och support

Alla på företaget erbjöds en utbildning för att lära sig sina nya telefoner och den valde man att satsa rejält på.

– En viktigt del. Vissa klarar sig själva direkt medan andra behöver mer stöd, vi har ändå 600 användare. Utbildningen var bra och vi planerar för en större uppföljning inom kort, säger Jenny Josefsson.

Telefonisten Ulla Wretman upplever att förändringen underlättat hennes arbete. Uppdateringar sker löpande på ett intranät som alla kan ta del av.

– Just nu har vi en mer aktiv roll i support och administration. Den enskilda användaren får ta större ansvar med hänvisning.

Fakta

Octapharmas lärdomar

Att gå från dect till en mobillösning är enklare, personalen var redan intrimmad på ett mobilt arbetssätt. Steget från fasta telefoner direkt till trådlöst kan vara större för användarna.

Vara kreativ i sin lösning. Det som gjorde att Octapharma valde en mobilväxel var ett deras investeringsbudget drogs in när man höll på med förstudien. Då tvingades man tänka nytt – som senare blev rätt.

Utbildning inför övergången och uppföljning är viktiga hjälpmedel. Det har gjorts några mindre uppföljningar på Octapharma men man hoppas kunna göra en större inom kort.

Tänka över val av mobiltelefon. De har kort livslängd när det gäller uppdateringar från tillverkaren.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.