Telefónica bjuder 250 miljarder för O2

Buden i operatörernas köpcirkus blir bara högre och högre. Spanska Telefónica går i spetsen och vill betala 250 miljarder för brittiska BT-avknopparen O2. Det är marknadsandelar i Storbritannien och Tyskland som hägrar.

På måndagen lade Telefónica sitt bud och O2:s styrelse uppges vara positiva till affären. Telefónica talar om kostnadssynergier på närmare tre miljarder kronor inom en treårsperiod efter köpet. Om det blir av kommer O2 att behålla sitt varumärke och även i fortsättningen ha sin bas i Storbritannien. O2 har 15 000 anställda och cirka 25 miljoner kunder på Irland, i Storbritannien och i Tyskland. Det är den brittiska och tyska marknaden som lockar Telefónica. Analysföretaget Ovum tror att den spanska operatören genom denna affär har chans att bli en av de största spelarna på den europeiska marknaden. Telefónica har i dag 145 miljoner kunder i Afrika, Europa och Latinamerika. Köpet väntas gå igenom i januari nästa år.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.