Telejättar samarbetar om mobilitet

Ericsson och 14 andra stora telekomföretag ska samarbeta med utvecklingen av trådlösa och mobila kommunikationer och tjänster. Genom en gemensam plattform hoppas de kunna stärka Europas ställning inom området.

I samarbetet deltar 15 telekomtillverkare, komponenttillverkare och operatörer; Alcatel, Deutsche Telekom, Ericsson, France Telekom, H3G, Lucent Technologies, Motorola, Nokia, Philips, Siemens, STMicroelectronics, Thales, TIM, Telefónica Móviles Espana, S.A och Vodafone.

Den gemensamma plattformen går under benämningen ”eMobility Platform”. Tanken är att den ska öka samarbetet mellan industrin, forskning och politiska makthavare när det gäller teknikutveckling av mobila och trådlösa kommunikationer och tjänster. En drivande faktor till samarbetet är övergången till total digital konvergens.

Plattformen är öppen för alla som vill bidra till att uppfylla den gemensamma visionen, skriver företagen i ett pressmeddelande.

/p>

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.