Här är Telekom idags nya konferens om cybersäkerhet

säkerhet Nu lanserar vi en ny konferens om cybersäkerhet och compliance. Den 19 september sänder vi en digital heldag med talare från myndigheter, kommuner och några av de största it-säkerhetsföretagen.

Här är Telekom idags nya konferens om cybersäkerhet
Screenshot

Telekom idag arrangerar redan konferensen Connect två gånger om året. Nu kompletterar vi vårt utbud med en helt digital konferens som sänds direkt från vår studio den 19 september. Temat är cybersäkerhet och compliance och under dagen kan du ta del av 13 programpunkter.

– Cybersäkerhet har aldrig varit viktigare än idag, det visar inte minst de senaste årens omfattande attacker mot svenska företag och organisationer. Samtidigt är läget i omvärlden mer osäkert än på länge, säger Mats Stålbröst, som är chefredaktör på Telekom idag.

Konferensen Cybersäkerhet och compliance sänds direkt från vår studio den 19 september, men deltagare har tillgång till inspelningar av samtliga talarpunkter i tre månader efter konferensen. Det kommer också finnas möjlighet att ställa frågor till talarna under sändningens gång genom att chatta i vår eventplattform.

Bland programpunkterna finns:

Så går du vidare efter en it-attack

När it-leverantören Tietoevry i januari drabbades av stor hackerattack var Vellinge en av de kommuner som drabbades hårdast. Kommunens it- och digitaliseringschef Thomas Jarbo berättar om händelsen, om att leda i kris och lärdomar efteråt.

Så ska det offentliga Sverige rustas mot cyberhot

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap kunde nyligen berätta att antalet cyberattacker mot svenska myndigheter ökade kraftigt under 2023. Åke Holmgren ger oss en lägesrapport och berättar om vilka utbildningsinsatser som krävs i din organisation.

Morgondagens smarta compliance-arbete

NIS2-direktivet är bara en av många bestämmelser som styr över ditt säkerhetsarbete idag och i framtiden. Våra talare Anna Byström Partner och Foteini Papiri från EY berättar också om GDPR, ISO/IEC 27001 och NIST och hur du kan lägga upp compliance-arbetet på bästa sätt.

Därför öppnar AI helt nya möjligheter i säkerhetsarbetet

AI-tekniken har letat sig in i allt fler säkerhetslösningar och kan användas för att upptäcka avancerade och helt nya hot innan de orsakar skada. Men det gäller att ligga steget före angriparna, som också har börjat använda sig av AI. Mats Ekdahl från Check Point berättar om den senaste utvecklingen på området.

Här hittar du hela programmet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.