nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Telekombranschen usel på service

God service ger nöjda kunder, men när Servicescore undersökt vilka företag och branscher som är bäst på detta är telekom långt från toppen.

  • Artikel annons 1

När svenskar får tycka till om service finns det ett företag som sticker ut. Det statliga spritmonopolet. Av de åtta år som Servicescore mätt hur konsumenter upplever service har Systembolaget rankats högst i sex av fallen.
I år var ”bolaget” återigen toppföretaget efter att tillfälligt förlorat kronan i fjol till Ikea. Den svenska möbeljätten hamnade i år på andra plats följt av Ica.

Av de 22 branscher som undersökt är hotell och apotek de som kunderna uppger som mest serviceminded. Så hur blev det för telekom?
Tidigare år har konsumenter ansett att Tele2 och Comviq var bäst i gemet, men i år vart det tronskifte och 2019 utsågs Telia som branschbäst.
Dock är det inte några imponerade servicesiffror jämfört med de som verkligen är bra. Med ett indexvärde på 57,1 hamnar Telia långt från allt vad pallplatser heter – och siffran är inte ens tillräcklig för att kvala in på topp 20.

  • Annons 3

Fler nyheter

Södra påbörjar 5g-resan

Ett första steg mot automation via 5g. Skogsägarföreningen Södra ansluter till Telias partnerprogram för 5g och tillsammans med operatören ska de utveckla tekniken vid massabruket i Mörrum.

  • Annons 4