Telekområdgivarna varnar för oseriösa operatörer

Bransch Det är för lätt att bli operatör, anser Telekområdgivarna, som under veckan presenterade siffror som visar att allt fler anmälningar kommer in mot oseriösa operatörer.

Under 2012 och 2013 har antalet ärenden hos Telekområdgivarna om oseriösa operatörer ökat. Många av ärendena rör ett mindre antal operatörer som bland annat använt tveksamma metoder för att sälja sina tjänster.

Totalt under 2013 fick Telekområdgivarna in 8 108 ärenden, en ökning med 2,5 procent jämfört med 2012, och den näst högsta siffran någonsin sedan starten 2006.

Den största andelen av klagomål står Svea Telecom för, drygt 15 procent. Detta ledde till att Konsumentverket och PTS under hösten gick ut och varnade för operatören.

På Telekområdgivarna ställer man nu frågan om det är för lätt att bli operatör.

– Det är nog få verksamheter som är så lätta att dra igång och tjäna snabba pengar på som att sälja telefonitjänster på ett oseriöst sätt, säger Mattias Grafström, vd på Telekområdgivarna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.