Telekomtjänster ökar mest inom e-handeln

E-handeln i Europa växte kraftigt under juli. Störst var ökningen inom telekom, främst på grund av en växande försäljning av ringsignaler och abonnemang, skriver Svenska dagbladet.

Den europeiska näthandeln ökade med 90 procent jämfört med juli månad förra året och totalt uppgick försäljningen till 120 miljoner euro. För telekomprodukter och -tjänster är volymökningen explosionsartade 248 procent. Detta enligt Svenska dagbladet som tagit del av siffror från e-handelsbolaget Tradedoublers mätningar i 16 europeiska länder.

– Det finns en underliggande tillväxt och det visar inte minst det faktum att mobilabonnemang, som inte är någon säsongsberoende produkt, ökar, säger Carl Johan Grandison, Sverigechef på Tradedoubler, till Svenska dagbladet. Han tror att ökningen beror på större tillgång till bredband och att människor blivit mer vana vid att handla via internet.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.