Telekomveteran lämnar Telia – kliver över till svenska teknikbolaget

branschen Ann Emilson lämnar chefsrollen på Telia och blir global sälj- och marknadschef på Tobii.

Telekomveteran lämnar Telia – kliver över till svenska teknikbolaget

Telia förlorar chefen för affärsområdet Public and Key när Ann Emilson nu går vidare till Tobii, ett svenskt företag som utvecklar en teknik för ögonstyrning av datorer, för att bli ny global sälj- och marknadschef.

Ann Emilson har tidigare arbetat på konsultjätten CGI och innehaft ett flertal olika chefsroller under många år på Ericsson, bland annat som europeisk säljchef och som vd för Ericsson i Singapore. I sin nya roll på Tobii kommer hon även att ingå i ledningsgruppen.

På Telia har Ann Emilson varit chef för affärsenheten Public and Key med ansvar för Telias största privata kunder med internationella krav samt den offentliga sektorn.

Hur känns det att börja på Tobii i din nya roll?

– Det känns enormt spännande att få börja på ett globalt tech-företag, inom ett helt nytt område. Dessutom blir det första gången jag jobbar på ett medelstort bolag, där förhoppningsvis kundernas röster är höga och internpolitiken inte finns.

Vad är det som lockar dig i uppdraget?

– Den globala ambitionen, att inte bara få jobba internationellt igen, utan också att kontoret i Stockholm rymmer 50 nationaliteter, med en betydligt yngre medelåder än jag erfarit på länge. Jag har haft två mycket stimulerande år på Telia, vilket gjorde att jag absolut inte var på väg att byta jobb. Men Anand Srivasta, min nya chef, var alltför entusiasmerande i att beskriva den resa Tobii är på, för att jag skulle kunna motstå.

Vad tar du med dig från dina år i telekombranschen?

– Det mesta hoppas jag. Även om det känns länge sedan, så var mina 20 första år på Ericsson en enda exponentiell kurva. Allt handlade om att våga investera i banbrytande teknik, samtidigt som slaget om marknadsandelar pågick. Från CGI tar jag med mig att processer inte enkom ska finnas utan att de också ska följas. Och från Telia tar jag med mig hur effektivt affärsenheten Public and Key driver sitt säljmaskineri, hur duktiga teamet är på att möta kundernas behov och vilken fin resa de har gjort på kundnöjdheten, genom att arbeta oerhört väl mellan sälj och leverans. Det är tre oerhört fina bolag jag kan plocka blommor ifrån.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.