Telekonsulter sponsrar friidrottsarena

IFK Växjö, Carolina Klüfts hemmaklubb, håller som bäst på att bygga en ny inomhusarena. Huvudsponsor för bygget Telekonsult Syd.

Telekonsulter sponsrar friidrottsarena

Telekonsult Syds intresse för friidrott är inte nytt. Redan 1998 började IFK Växjö bära företagets logga på tävlingsdräkterna och nu döps hela den nya arenan till Telekonsult Arena.

Den nya arenan som beräknas stå klar i oktober 2012 ska kunna ta in 3 000 åskådare och blir den första inomhusanläggningen i Sverige med sex löparbanor.

– Det gör att det blir en fantastiks tävlingsarena. Något liknande finns knappast i norra Europa, berättar IFK Växjös Jan Sandberg.

För klubben som bland annat fostrat Carolina Klüft innebär det ett ordentligt lyft, några möjligheter till inomhustävlingar har de egentligen inte haft tidigare.

Avtalet med Telekonsult Syd löper på tio år och ger företaget rätt att sätta sitt namn på arenan. Hur mycket pengar det handlar om talar IFK Växjö tyst om.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.