Telemanagement växer med uppköp

Upphandlingskonsulterna IT Suppliers Sweden har trots att de bara funnits i ett par år tunga klienter på sin referenslista. Nu blir de en del av den större konkurrenten Telemanagement.

– IT Suppliers Sweden har gjort en spännande resa under sina två år sedan starten och kommit ganska nära vårt arbete inom upphandling och benchmarking, men med ett lite annat koncept, säger Telemanagements vd Jukka Ristijärvi.

Kanske lite väl nära för han kan inte låta bli att berätta att uppstickarna varit en liten nagel i ögat. Grundarna Erik Johnsson och Gabriel Mutis har lyckats attrahera tunga kunder som reseföretaget Thomas Cook, biografkedjan SF och retailföretagt Axstores. De följer nu båda med över till Telemanagement.

– De har ju framför allt varit verksamma inom it-området medan vi kommer från telekomsidan men den bakomliggande drivkraften till samgåendet är att det inte går att skilja kommunikation och it från varandra. Vi har själva varit inne i en expansionsfas där vi breddat oss inom it-området och jag blev glad när det öppnade sig en möjlighet till samarbete, säger Jukka Ristijärvi.

Under en övergångsperiod blir varumärket IT Suppliers Sweden kvar och de två nyförvärvade konsulterna ska fortsätta att bearbeta Sverige-marknaden medan Telemanagement numera har hela Norden som arbetsfält.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.