Telenor breddar utbudet: Erbjuder nu företagskunder elbilsladdning

Tjänster Bredband, mobilabonnemang – och ström till bilen. Nu har Telenor breddat portföljen och i ett nytt samarbete med Cacharge erbjuds nu laddning som en del av operatörens IoT-system.

Telenor breddar utbudet: Erbjuder nu företagskunder elbilsladdning

At kunna erbjuda sina företagskunder en bred palett av lösningar är något många operatörer strävar efter. Och nu har Telenor tagit ett kliv som ligger ganska långt bort från de tjänster som traditionellt erbjuds inom branschen.
Operatören har inlett ett samarbete med Cacharge och nu kommer kunder inom fastighets- och kommunsektorn även kunna beställa elbilsladdning som en del av Telenors IoT-erbjudande.
– Sverige är ett av de länder som har störst andel laddbara bilar. Nu tar vi ledningen när laddning och uppkoppling blivit en allt mer oskiljaktig del av vår vardag. Med en komplett tjänst för elbilsladdning tar vi den digitala fastigheten till nästa nivå, med sikte på ett mer hållbart samhälle, säger Andreas Kristensson, IoT-chef på Telenor.

Den lösning som Cacharge kommer med innebär att styrning av uppkopplade laddboxar, webb- och applösningar för betalningslösningar såväl som smart effektstyrning nu samlas under ett tak.
– Det är så vitt jag vet första gången som ett telekomföretag inkluderar laddningslösningar i sitt erbjudande. Sverige är drivande inom det här området – just nu tittar resten av Europa på våra lösningar vid flerfamiljshus och arbetsplatser säger Cacharges vd Kurt Högnelid.

Inledningsvis kommer samarbetet att omfatta marknaden för fastighetsägare som har bredband indraget och levererar tjänster genom Telenor.
–Telenor kopplar redan upp fastigheter mot TV och bredband såväl som digitala tjänster såsom styrning av värme, vatten och ventilation. Elbilsboomen gör elbilsladdning till en självklar del i det här erbjudandet, och vi kommer att fortsätta att utveckla nya spännande lösningar i partnerskap med de vassaste aktörerna i branschen, säger Andreas Kristensson.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.