Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Telenor byter in mobilen efter ett år

Smartphone Less på din mobil redan efter ett år? Telenor lanserar möjligheten att byta in den begagnade mobilen medan du får en ny om du knyter upp dig igen för 24 månaders delbetalning.

Telenor byter in mobilen efter ett år

Telenor Change beskrivs som en ny affärsmodell, där abonnemanget frikoppklas från delbetalningstiden på telefonen. Kunden kan växla in sin smartmobil mot en helt ny redan efter ett års användning, förutsatt att den inte är skadad, att den fungerar som den ska och den är inhandlad den 17 juni 2014 eller senare.

–Vi tycker att man ska kunna byta telefon när man vill, inte när abonnemanget säger att man får. Svenska mobiltelefonikunder är i regel mer intresserade av telefonen än abonnemanget och 80 procent har idag en smartphone. Idag kommer nya smarta telefonmodeller på löpande band, vilket gör att det rådande systemet innebär lång väntan för kunden att kunna byta, säger Daniel Särefjord, chef för privatmarknaden på Telenor.

I dag väljer majoriteten av svenska mobiltelefonikunder 24 månaders-abonnemang med delbetalning på smartmobilen. Men en undersökning som Cint har gjort åt Telenor visar att 6 av 10 (61,7 procent) skulle vilja ha en ny telefon varje år om de fick den utan kostnad. Det är tydligast i åldersgruppen 18-29 år (68,6 procent) och är även större hos män än hos kvinnor (67,7 procent jämfört med 55,6 procent).

Fakta

Så funkar Telenor Change

• Kunden väljer mobiltelefon och abonnemangsform. När halva värdet av telefonen är betalt, efter 12 månader, kan mobiltelefonen bytas mot en ny utan kostnad.

• Resterande delbetalningar på den befintliga mobiltelefonen stryks och en ny 24 månaders delbetalning läggs upp för den nya mobilen. Abonnemanget påverkas inte.

• Allt innehåll i telefonen raderas och den säljs vidare på den internationella andrahandsmarknaden.

• Telefonen som ska bytas in måste vara fullt fungerande och hel.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter