Telenor-chefen slutar: ”Det är med blandade känslor jag lämnar”

Branschen Från Sverigechef till ansvarig för koncernens master. Kaaren Hilsen har i två år styrt skutan på Telenor Sverige – men nu går hon vidare inom företaget.

Telenor-chefen slutar: ”Det är med blandade känslor jag lämnar”

När Kaaren Hilsen återvände till Telenor efter en kort sejour på Betsson sa hon att hennes mål var att ”ta den svenska verksamheten till nästa nivå”.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Telekom idag premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår unika digitala Premium-tjänst öppen bara för prenumeranter.
  • Ett nischat nyhetsbrev för just ditt intresseområde; Professional eller Contact Center.
  • Full tillgång till vår digitala kunskapsbank med över 16 000 artiklar.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på Telekom-branschens viktigaste frågor.
Redan prenumerant?

Nu verkar den nivån vara nådd då Hilsen väljer att lämna vd-posten och istället gå till Telenor-koncernens nystartade mast-bolag Tower Holdings.
– Jag vill tacka Kaaren för att hon lett Telenor Sverige under en utmanande tid som präglats av stark konkurrens på marknaden. Som vd har hon lagt grunden för en solid turnaround och den strategi hon och hennes ledningsgrupp implementerat har börjat ge önskade resultat. Telenor ser långsiktigt på den svenska verksamheten och strategin för att vända bolaget till tillväxt ligger fast,” säger Sigve Brekke, vd Telenor Group, i ett uttalande.

”Blandade känslor”

Under Kaaren Hilsen har Telenor Sverige gått igenom coronapandemi samt slagit på sitt 5g-nät. Och även om nätmodernisering varit en av de stora bitarna under hennes vd-tid – så kommer hon än närmare det området nu.
– Det är med blandade känslor jag lämnar Telenor Sverige och på sätt och vis känns det som att jag lämnar något år för tidigt eftersom jag skulle velat vara på plats och uppleva resultaten av den nya strategin och den stora förändring vi har genomfört i bolaget. Samtidigt ser jag fram emot att tillträda som vd för Telenor Tower Holding AS eftersom detta nya bolag kommer spela en viktig roll i att synliggöra betydande värden i Telenor-koncernen, säger Kaaren Hilsen, vd Telenor Sverige.

I skrivande stund är det inte klart med en ersättare. Telenor anger att en rekryteringsprocess efter en ny Sverigechef pågår.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.