Telenor Connexion satsar i Norden

M2M Telenor Connexion tror på en stark tillväxt för m2m-tjänster i Norden. Magnus Ahl ska leda en nysatsning i regionen.

Telenor Connexion satsar i Norden

Telenor Connexion, som är Telenor-koncernens bolag för maskin till maskin-erbjudanden, har under våren tagit över ett antal anställda och migrerat m2m-kunder från Telenor Sverige. Nyligen köpte de också det svenska bolaget Iowa som utvecklar och erbjuder molnbaserade tjänster för uppkopplade produkter. Det är två av stegen i den nya nordiska satsningen.

– Vi tror på en stark tillväxt i Norden, som är en marknad känd för att snabbt ta till sig ny teknik. Berg Insight uppskattar att m2m-marknaden här kommer att växa med cirka 15 procent per år de närmaste åren, säger Telenor Connexions vd Per Simonsen.

Han har anställt Magnus Ahl som ny försäljningschef för Norden. Magnus Ahl har ett förflutet inom Telenor-koncernen men kommer närmast från Gemalto M2M.

– Personerna och kompetensen i teamet är det som kommer att säkerställa tillväxt, nöjda kunder och etablera Telenor Connexion som den ledande leverantören av m2m-lösningar i regionen, säger Magnus Ahl.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.