Telenor erbjuder telefonitjänster i Lync

Telenor har slutit ett globalt avtal med Microsoft. De blir därmed en av de första teleoperatörerna i världen som kan erbjuda telefonitjänster till Lync Online.

Telenor Group utökar sitt samarbete med Microsoft. Tillsammans har man slutit ett avtal som innebär att Telenor verkar bli först ut att leverera telefonitjänster till Lync online. Avtalet mellan Telenor Group och Microsoft, som sägs vara globalt, gör det möjligt för operatören att sälja Office 365-licencer tillsammans med bolagets egna tjänster. De blir därmed en av de första som erbjuder telefoni i Lync.

Lösning i kvartal fyra

Det verkar dock vara en del utveckling kvar tills det är klart för användning. Telenor beräknar lansera Office 365 redan i januari och planerar att ha lösningen för röstintegrering klar under det fjärde kvartalet nästa år.

Om tjänsten kommer beröra även Sverige är ännu oklart.

– Genom detta avtal utökar vi vårt erbjudande inom molntjänster med en lösning för att möta företagens behov av kommunikation i ett paket. Vi tror att detta kommer att uppfylla ett icke tillgodosett behov på marknaden, säger Bjørn Ivar Moen, chef för Business Markets på Telenor, i ett norskt pressmeddelande som sändes ut i måndags förmiddag.

För alla företag

Telenors molntjänst Mobile Buisiness Network tillsammans med Office 365 kommer vara tillgänglig till alla företag, oavsett storlek.

– Med telefonitjänster från Telenor fullt integrerade i Lync Online och Office 365, skulle företagen kunna optimera både telekom, samarbete och it-infrastruktur och vi ser redan ett stort intresse hos kunderna för en sådan lösning på de marknader där Telenor kommer att lansera tjänsten, säger Dagfinn Ringås, chef på Microsoft Norge.

På Telenor i Sverige vill man inte kommentera utan hänvisar till sina norska kollegor.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.