Telenor först med integration i Apple tv

Streaming Snart ska Apple lansera sin nya tv-tjänst. Och som första operatör i Norden går Telenor ut och avslöjar att de integrerar mot Apple tv+.

Telenor först med integration i Apple tv
Leif Björklund, tv-chef på Telenor

Antalet streamingtjänster ökar raskt och inom kort kommer teknikjätten Apple med sin globala lansering av Apple tv+. Telenor är tidigt ute och meddelar att deras egen streamtjänst nu finns tillgängligt i apples tv-app.
Den nya integrationen innebär att kunder får en modernare upplevelse och slipper traditionella digitalboxar. Dessutom kommer Telenorkunder redan när de startar upp sin Apple tv för första gången få en automatisk installation samt inloggning på Telenor Stream.
– Vi är glada över att vara först i Norden med att erbjuda denna smidiga lösning tillsammans med Apple inför den globala lanseringen av videotjänsten Apple tv+. Telenor är en av Sveriges största distributörer av tv-innehåll och vi vill erbjuda våra kunder det bästa innehållet på marknaden, samtidigt som vi gör det enkelt att hitta och ta del av det oavsett plattform. Tillsammans med Apple kan vi nu erbjuda en modern kundupplevelse som är både enkel och intuitiv, säger Leif Björklund, tv-chef på Telenor.

Att Telenor gör integrationen är lätt att förstå. Kunder vill ha smidiga lösningar – och inte behöva hoppa mellan massvis med appar för att se på film (eller göra andra saker för den delen)
– Vi märker att allt fler upplever en frustration över att man behöver ha många appar och abonnemang för att titta på det man vill. Vi ser också att samtidigt som det produceras mera innehåll av hög kvalitet än någonsin så finns det en tendens hos programbolagen att vilja begränsa kundernas frihet att välja sätt att konsumera. Därför stöder vi Apples ambition att samla allt innehåll på ett ställe och göra det enklare att se och söka efter ens favoriter oavsett vilken tjänst de finns på. Det är något jag tror våra kunder kommer uppskatta och är rätt riktning för branschen som helhet, säger Leif Björklund.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.