Telenor förstärker med Kristin Lindmark: Det finns en framåtanda och mycket energi

Karriär Efter 13 år i försäkringsbranschen går Kristin Lindmark över till telekombranschen. Hon tar över som strategisk it-chef på Telenor.

Telenor förstärker med Kristin Lindmark: Det finns en framåtanda och mycket energi

De senaste åren har Kristin Lindmark varit en framgångsrik CIO, strategisk it-chef på försäkringsjätten SPP.

Telekomjätten Telenor Sverige har nu lyckats locka över henne till samma roll hos dem.

Telekom idag fick chansen att ställa fyra frågor på mejl:

Grattis till nya jobbet. Hur känns det?

– Svaret på den klassiska sportfrågan är att det känns helt fantastiskt att äntligen vara på plats. Det är otroligt mycket att lära och sätta sig in i och spännande utmaningar framåt, säger Kristin Lindmark.

Vad lockar med att börja på Telenor?

– Det är en spännande tid att komma in på Telenor med mycket som händer och en tydlig tillväxtagenda. Det finns en framåtanda och mycket energi och det känns väldigt bra, säger hon och fortsätter:

– Telenor verkar också vara ett företag med sunda värderingar och med väldigt många duktiga människor.

Du började i förförra veckan. Vad är dina första intryck?

– Som sagt, en väldig framåtanda i bolaget, otroligt kompetenta och trevliga kollegor! Dessutom en proffsig onboarding där jag redan har träffat många människor och snabbt kommit in i viktiga frågeställningar.

De senaste 13 åren har du jobbat i försäkringsbranschen. Vad tror du att telekombranschen kan lära från försäkringsbranschen?

– Lära och lära… jag tror att det finns en massa paralleller att dra. Det finns mycket som skiljer branscherna åt, men många av utmaningarna är samma. Det är till exempel ett högt digitaliseringstryck med förväntningar från kunder och partners på enkla och relevanta digitala tjänster samtidigt som det är mycket komplexitet och legacy att förhålla sig till. Det är också branscher som måste förhålla sig i stor del till regleringar och där säkerhet alltid är en viktig parameter.

Kristin Lindmark ersätter Janne Aalto som har haft rollen tillförordnad det senaste året.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.