Telenor: Här är sju heta trender 2018

5G Telenor spår nu vilka trender som kommer att dominera teknikåret 2018. Här är deras sju val.

Telenor: Här är sju heta trender 2018

– Våra forskare har tagit fram trender som vi tror kommer att vara viktiga under det kommande året, och som det är lämpligt att ligga i framkant på, säger Bjørn Taale Sandberg, Telenors forskningsdirektör i ett uttalande.

1. Mer professionellt innehåll i sociala medier.

Folk är mer medvetna på ”fake news” och ställer större krav på innehållet.

2. Människor läser faktiskt villkor online efter GDPR

– Vi kommer att se många variationer och experiment med digitala villkor i början. De bästa lösningarna kommer förmodligen att kopieras och spridas. När det blir överkomligt att läsa igenom och förstå användningsvillkoren för en tjänst, kommer vi att vara mer benägna att ta jobbet med att kontrollera dem, säger Bjørn Taale Sandberg.

3. Artificiell intelligens och deep learning når massmarknaden

Tekniken kommer att antas inom ett antal branscher spår Telenor, såsom hälsa, energi, transport och telekom. Deep learning är en del av maskininlärning, som är en del av artificiell intelligens.

4. Kan Blockchain nå nästa nivå?

Blockchain, tekniken som kan ge ett säkrare internet, står högt på hajpkurvan. Men det finns utmaningar som behöver lösas för att genombrottet ska komma. Blir spännande att följa.

5. Din verklighet blir utvidgad

– Även om vi inte tror på en bred återstart av Googles AR-glasögon inom en snar framtid, kan vi förvänta oss en snabb ökning av antalet appar med AR år 2018, säger Bjørn Taale Sandberg.

6. Vinter-OS och 5G

En norsk framtidsprognos kan knappast hoppa över Vinter-OS. ”Här ser vi förmodligen ökad användning av nätverksvirtualisering, de första 5g-specifikationerna implementeras i utrustning och 5g-spektrumet används”, skriver Telenor.

7. Plånboken blir digital

Allt fler av de enheter som vi har nära oss, som bilnycklar, smartphones, bilar, sportklockor kommer att kunna få inbäddade betalningslösningar, spår Telenor.

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation och telekombranschen.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter