Telenor kopplar upp 7000 studentbostäder

Branschen En allians som ska förse studenter med uppkoppling. Nu har Telenor och Studentbostäder i Norden ingått partnerskap för att förse 7000 lägenheter bredbandsanslutning.

Telenor kopplar upp 7000 studentbostäder

Studenter är framtidens arbetskraft, men de är också som grupp – ganska fattiga. CSN-bidrag i kombination med lite extraarbete genererar inga höga inkomster, vilket ofta innebär att studenter får vara sparsmakade när det komme till utgifter.
Men trots att de ofta har ett stort behov av bra internetuppkoppling, kan ett bra bredbandsabonnemang vara något som skärs ned i budgeten.

Det vill Studentbostäder och Telenor ändra på och därför har de inlett samarbete där fastighetsägaren under en femårsperiod gruppansluter 7 000 lägenheter och inkluderar abonnemanget i hyran.
–  Det är en ny leveransmodell för bredband som vi utvecklat tillsammans med SBS. Det känns bra med en affärsmodell som verkligen kommer att gynna studenterna och som går att återanvända till andra fastighetsägare som vill ligga långt fram i digitaliseringen, säger June Solbekk, Chief Marketing Officer Consumer på Telenor Sverige.

Enkel och snabb lösning

I lösningen så får studenter ett bredband som är plug’n’play från sekunden man flyttar in. Som boende får man dock stå för egen utrustning såsom router. Ett val man gjort för att minimera behovet av administration och support.
– Bland studenter är det många som redan har en router och därför har vi valt att plocka bort onödig utrustning. Genom att inte tillhandahålla eller byta ut routrar räknar vi med en stor CO2-besparing – ett resultat av att vi inte bidrar till ökad produktion och kassering, säger Magnus Jägre, hållbarhets- och innovationschef på SBS.

Senaste artiklarna

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.