Telenors IoT-milstolpe: 20 miljoner installerade sim-kort

IoT Är en av de tre ledande internet of things-operatörerna i Europa.

Telenors IoT-milstolpe: 20 miljoner installerade sim-kort

Den norska operatören Telenor är en snabbväxande leverantör av IoT-tjänster. Nu berättar man att antalet sim-kort som levererats globalt av Telenor IoT har passerat 20-miljonersstrecket.

Enligt egen utsago är Telenor en av de tre ledande IoT-operatörerna i Europa och en av de ledande i världen. Kundbasen har vuxit snabbt under de senaste åren, samtidigt som uppdragen hos befintliga kunder har fortsatt att växa.

– Ökningen i efterfrågan på uppkoppling från Telenor IoT-kunder är mycket positiv, och bara en krusning av vad som händer på en global skala. Tillverkare av smarta produkter och sensorer måste utvärdera och uppdatera sin teknik för en utvecklingsvåg som redan sker runt omkring oss. Vi ser fram emot att fortsätta att underlätta tillväxten för våra kunder via ett utökat globalt nätverk och nya tekniska framsteg under de kommande åren, säger Mats Lundquist, vd på Telenor Connexion och Telenor IoT i ett pressmeddelande.

Telenor IoT är i dag verksamt i ungefär 200 länder och har kunder som Volvo, Scania och Husqvarna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.