Telenor köper Bredbandsbolaget

Telenor har tecknat avtal om förvärv av Bredbandsbolaget. Förvärvet kommer enligt ett pressmeddelande inte innebära några omedelbara förändringar för Bredbandsbolagets kunder eller organisation.

Telenor betalar cirka 6 miljarder kronor för den svenska bredbandsleverantören som har omkring 335 000 kunder och 24 procent av marknadsandelen i Sverige. Telenor meddelar också att de även köper danska Cybercity för 1,4 miljarder danska kronor.

– Det känns som ett spännande steg vidare för Bredbandsbolaget. Vi ska fortsätta att vara en snabbfotad aktör på en föränderlig marknad och leva upp till våra kunders höga krav på kvalitet och service. Med Telenors unika infrastruktur, tillväxtfokus och breda erfarenhet av telekommunikation och innehållsutveckling blir förutsättningarna för detta ännu bättre, säger Peder Ramel, verkställande direktör i Bredbandsbolaget i en presskommentar.

Verksamheten kommer även fortsättningsvis att bedrivas under varumärket Bredbandsbolaget. Affären beräknas slutföras under juni månad.

Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv om aktuell teknik.