Nytt uppdrag för Telenor – ska koppla upp smarta elmätare

IoT Aidon väljer Telenor IoT för att hjälpa till med uppkopplingen i Norden och utvalda länder i övriga Europa.

Nytt uppdrag för Telenor – ska koppla upp smarta elmätare

Finska Aidon har installerat omkring fyra miljoner smarta energilösningar i de nordiska länderna. Nu står det klart att Telenor IoT har fått i uppdrag att koppla upp företagets enheter i de nordiska länderna och delar av övriga Europa.

Aidon var först i världen med att förse elmätare i lågvoltssystemet med sensorer som kan upptäcka och slå larm vid oförutsedda händelser i nära nog realtid. Tack vare datainsamling och analys kan elbolagen också sätta in förebyggande underhållsåtgärder för att säkerställa tillförlitliga elleveranser och optimera elnäten.

Valet föll på Telenor IoT efter det att Aidon letat efter en global partner som kunde hjälpa dem att växa i Norden och utvalda länder i centrala Europa och som redan hade en stark position på IoT-området på dessa marknader.

– IoT har en betydande roll när det gäller smarta elmätare och är en nyckelfaktor för ökad effektivitet. Vi är stolta över att välkomna ännu en innovativ nyckelspelare och en ledande nordisk leverantör av smarta energitjänster till oss, och vi ser fram emot att koppla ihop deras produkter och att se dem växa, säger Paulo Vergos, försäljningschef på Telenor IoT i Norden i ett pressmeddelande.

– När vi sökte partner för IoT-anslutning passade Telenor IoT utmärkt för vårt innovativa och kundorienterade sätt att arbeta. Vi är glada över att kunna tillkännage vårt partnerskap med Telenor IoT och ser fram emot att erbjuda deras tjänster till många av våra nya och befintliga kunder som en del av våra lösningar, säger Tommi Blomberg, vd på Aidon.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.