Telenor stuvar om i toppen – hon lämnar chefstjänsten

branschen Ulrika Steg lämnar sin position som chef för Telenor Företag på svenska Telenor.

Telenor stuvar om i toppen – hon lämnar chefstjänsten

Efter två år som chef för Telenor Företag lämnar nu Ulrika Steg ledningsgruppen och företaget. Företaget är mitt uppe i rekryteringen av en ny chef och företagets vd Bjørn Ivar Moen kliver in som tillförordnad chef under den tid som processen pågår.

Ulrika Stig började på Telenor 2015 och tog över ledarskapet för divisionen Telenor Företag under 2019. Sedan dess har Telenor stärkt sin position på storkundsmarknaden och slagit rekord i antalet SME-kunder.

– Jag vill tacka Ulrika för hennes insatser för Telenor där hon offensivt fokuserat på sälj- och marknadsfrågor. Nu går Telenor Företag in i en fas som jämte fortsatt stärkt försäljning och distribution är mer inriktad på tekniska lösningar och implementation. Det ställer nya krav på ledarskapet och därför söker vi en annan profil som chef för Telenor Företag, kommenterar Bjørn Ivar Moen, vd för Telenor Sverige, i ett pressmeddelande.

Vad är det viktigaste du tar med dig från åren på Telenor Ulrika Steg?

– Jag har sett bevis på att det till synes ”omöjliga” blir möjligt om man samlas kring en vision, hjälps åt och jobbar i team.

Vilka är de viktigaste trenderna i telekombranschen just nu?

– Digitaliseringen i alla branscher där ny teknik baserat på 5G skapar nya möjligheter med säkra privata nät och även tjänster som SD-Wan där säkra och flexibla lösningar skapar nytt kundvärde. Säkerhetsmedvetenheten ökar hos våra kunder och säkerhet blir en grundbult i alla lösningar. Hybridkontoren och vårt nya arbetssätt ställer ännu större krav på digitala kommunikationslösningar. Jakten på ny kompetens och förmågan att behålla sin personal blir en viktig faktor i telekom/techvärlden. Kultur blir vapnet att behålla och attrahera med.

Vilka är dina planer framåt?

– Först ska jag åka iväg på skidresa med ett tjejgäng och därefter skall jag ta tid och landa i vad jag vill göra framåt. Jag är bra på att lösa olika typer av utmaningar, gillar jobba i team och är öppen och nyfiken på flera områden.

Vad är ditt drömjobb?

– Mitt drömjobb är att få jobba i ett team med högt engagemang och driva förändring i syfte att skapa magi för kunderna.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.