Telenor lämnar Myanmar

Affärer Efter att situationen förvärrats än mer i Myanmar den senaste tiden har Telenor nu bestämt sig för att sälja sin verksamhet där. Norska giganten får 900 miljoner kronor.

Telenor lämnar Myanmar

Det är den libanesiska Investment-gruppen M1 som tar över ägandet. Man uppger att verksamheten ska fortsätta bedrivas som tidigare.

Telenor skrev i maj ned värdet av sin verksamhet i Myanmar och att man skulle fundera över sin framtid i landet som drabbades av en militärkupp i februari i år. Å ena sidan ville man finnas där för att ”ge ett positivt bidrag till invånarna” , men å andra sidan så ställde personalens säkerhet, bolagets förmåga att hantera regimens krav på kommunikationsföretag med mera till slut för svåra krav för att Telenor skulle vilja fortsätta driva verksamheten i landet.

– Avtalet om att sälja Telenor Myanmar till M1 Group kommer att säkerställa att verksamheten fortsätter. Telenor gick in i Myanmar med tron ​​att prisvärda mobiltjänster skulle bidra till landets utveckling och tillväxt. Jag är tacksam till alla våra anställda och partners som har gjort ett stort försök att bygga ett företag som har bidragit positivt till invånarna i Myanmar och tillhandahållit högklassiga telekommunikationstjänster i hela Telenors närvaro i landet, säger Sigve Brekke, koncernchef Telenor i ett pressmeddelande

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.