Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Telenor lanserar 5G i oktober

mobilnät Nu berättar Telenor att de lanserar ett omfattande 5G-nät i Stockholm i slutet av oktober. Operatören planerar att täcka hela Sverige 2023.

Telenor lanserar 5G i oktober

Nu är det möjligt att köpa 5G-redo abonnemang från Telenor. Det ingår i det befintliga abonnemanget Telenor Obegränsad, och kunder som redan har det blir automatiskt uppgraderade och redo för 5G.

– I slutet av oktober kan våra kunder ta del av Sveriges bästa 5G-upplevelse i Stockholms innerstad. Telenor erbjuder en bra tjänst med hastigheter på över 1 Gbit i sekunden. Vår uttalade ambition har hela tiden varit att när vi lanserar 5G ska vi kunna erbjuda våra kunder sammanhängande 5G-täckning. Vi ska täcka en betydande andel av varje ort där människor bor och arbetar, helst 50 procent av en stads centrala delar och det gör vi nu i Stockholm, säger Andres Suazo, mobilnätschef på Telenor Sverige.

Under det senaste halvåret har operatören byggt ut mobilnätet i Stockholm kraftigt. När Telenor aktiverar 5G sker det på 80MHz i det så kallade C-bandet. Under hösten kommer Telenor att fortsätta att expandera och förtäta sitt mobilnät i de centrala delarna av Stockholm och även Storstockholm för att över tid täcka ytterligare områden.

Men operatören har också en plan för övriga Sverige med en ambitiös utrullningsplan. Målet är att täcka 90 procent av landets yta och kunna nå 99 procent av befolkningen. Under 2021 fokuserar de på Sveriges storstäder följt av populära sommar- och vinterorter.

– Vi tror att våra kunder uppskattar att vi lanserar 5G när nätet är tillräckligt bra och täcker stora delar av staden så att det går att använda tjänsten ordentligt i sin vardag. När vi sedan fortsätter bygga ut vårt nationella 5G-nät kommer vi göra det i etapper och beräknar vara klara 2023. Vi kommer alltid säkerställa att vi kan erbjuda en bra tjänst, lanserar på bred front och täcker större delen av varje stadskärna innan vi lanserar och bygger vidare, säger Andres Suazo.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter