Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Telenor lanserar fem nya abonnemang med fast pris

Operatörer Telenor lanserar en ny portfölj med förbetalda fastprisabonnemang där tal sms och mms ingår. Den datapott man betalar för kan användas i alla de skandinaviska länderna.

Telenor lanserar fem nya abonnemang med fast pris

Förbetalda fastprisabonnemang har den senaste tiden tagit ledningen i prisjämförelserna. Enligt Prisfakta toppar Comviq Fastpris för 245 kronor i månaden och Tres nya lågprisvarumärke Hallon med abonnemanget Stor för 249 kronor i månaden.

– En anledning till att operatörerna kan hålla lägre priser för dessa nya typer av abonnemang är att de är garanterade intäkt för samtal, då avgiften betalas i förväg och operatören slipper kostnader för räkningar som inte betalas i tid eller inte alls, konstaterar Ola Josefson på Prisfakta.

Telenors fem nya fastprisabonnemang bygger på just den här modellen. Månadsavgiften betalas i förskott varje månad. Det är bara om man köper till extra data eller roamar utanför Skandinavien som det betalas på faktura i efterhand.

Data är skillnaden

Abonnemangen har döpts till XS, S, M, L och XL. Samtliga inkluderar fritt tal, sms och mms. Det som skiljer är surfhastigheten och hur stor datamängd som ingår.

Priset spänner från 199 kronor i månaden, då ingår 0,5 GB data och hastigheten har ett tak vid 10 Mbit/s, till 599 kronor för varianten som inkluderar 10 GB data och inte har några fartbegränsningar. Extra data kostar 69 kronor per GB i samtliga abonnemangen, men även när månadspotten är förbrukad går det att surfa i en lägre hastighet fram till nästa månad.

– De nöjdaste kunder vi har är de som har fastpris eller de som har pottabonnemang och inte överskrider sin pott. Vi har utgått från det när vi har tagit fram den nya portföljen, säger Jonas Lindström, marknadschef för Mobile på Telenor Sverige.

Byter affärsmodell

Jonas Lindström menar att omsvängningen från att debitera samtalsminuter till att istället fokusera på dataförbrukningen, skapar en mer framtidssäker affärsmodell för Telenor.

Telenor behåller modellen med en månadsrabatt som kan användas för att betala av på en mobiltelefon eller ett tillbehör. Den blir större ju dyrare abonnemang det gäller, som högst 200 kronor i månaden.

Med de nya abonnemangen blir det dessutom möjligt för de svenska kunderna att surfa även i Norge och Danmark för den datamängd som ingår i abonnemanget.

En annan nyhet är att kunderna kan köpa till ett extra sim-kort för att dela huvudabonnemangets surfpott med exempelvis en surfplatta. Det kostar 29 kronor i månaden.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter