Telenor lanserar ny säkerhetstjänst för företagskunder

säkerhet Operatörens nya tjänst Safezone ska sätta stopp för skadligt innehåll på nätet.

Telenor lanserar ny säkerhetstjänst för företagskunder

Det är ofta de anställda som utgör den svaga länken vid olika slags cyberattacker som riktas mot företag. Det är anledningen till att Telenor nu lanserar tjänsten Safezone, som är ett slags säkerhetsfilter för företagskunder som bland annat kan blockera skadliga webbsidor.

Tjänsten, som är baserad på teknik från Cisco Umbrella, använder sig av avancerade algoritmer och dns-skydd för att identifiera potentiella hot och blockera dessa i realtid. Därmed ska man kunna sätta stopp för phishing och så kallade ransomware-attacker.

– Kriminella blir allt bättre på att skapa trovärdiga angrepp och ta sig in i företag genom social manipulering. Safezone kan stoppa en stor del av dessa angrepp genom att medarbetare som trycker på en skadlig länk i stället hamnar på en varningssida. För allra säkrast uppkoppling vill vi råda till att undvika offentliga wifi-uppkopplingar och istället använda den skyddade mobilen som internetuppkoppling, säger Jonas Eden, marknadschef på Telenor Företag.

Säkerhetsfunktionen installeras direkt på de anställdas sim-kort och kräver enligt Telenor ingen installation eller mjukvaruuppdateringar. Tjänsten används i dagsläget av Telenors kuder i Danmark och Norge.

– Attacker kan slå undan benen för företagen och vi ser i våra undersökningar att oron ökar i takt med ökad kunskap. Därför efterfrågar våra kunder tjänster som kan hjälpa dem. Safezone fungerar som ett första filter för att skydda företag genom medarbetarnas arbetsverktyg, säger Jonas Eden.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.