Telenor lanserar socialare sms

Sms kan fungera som en typ av socialt medium. Det menar Telenor som nu inleder ett samarbete med SMSgrupp för att göra det enklare för kunderna att prata med flera personer samtidigt.

Telenor lanserar socialare sms

En färsk rapport från PTS visar att det i fjol skickades över 18,5 miljarder sms i Sverige. Det är fler än 160 sms per mobilabonnent och månad. Denna popularitet har entreprenörerna bakom SMSgrupp tagit fasta på.

De har utvecklat en tjänst som låter användare skapa olika sms-grupper med egna telefonnummer. När någon skickar eller svarar på ett sms i gruppen går meddelandet ut till alla.

– Vår filosofi är att ständigt utveckla våra tjänster och erbjudanden i linje med de behov vi ser hos våra kunder. SMSgrupp är en användbar tjänst för exempelvis familjer, skolklasser, föreningar eller kompisgäng som vill ha ett smart och roligt sätt att kommunicera med varandra, säger Jonas Lindström, marknadschef för Mobile på Telenor Sverige.

En form av socialt medium

I dagsläget förmedlas över tio miljoner sms via SMSgrupp varje månad. Och Telenor tänker sig tjänsten som mer av ett socialt medium som kan nå ut till bredare folklager, även till folk som sällan använder nätet.

– SMSgrupp är ett mer direkt sätt att kommunicera. Många upplever det som mer personligt än andra sociala nätverk. Vi ser det också tydligt i att vi har en bred spridning av vilka som använder tjänsten, allt från ornitologer och idrottsföreningar till ledningsgrupper på storföretag, säger Martin Jacobson, grundare och vd för SMS-grupp.

Eftersom tjänsten bygger på vanliga sms, fungerar den på alla telefoner och kräver ingen app. Att använda SMSgrupp ska heller inte kosta något extra utöver ett vanligt sms för Telenors kunder.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.