Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Telenor och D-link bästa kombo för 4g

Tidningen PC för alla har korat Sveriges bästa mobila bredband. Testet visar att det är avgörande för hastigheten vilken router operatörerna skickar med.

Telenor och D-link bästa kombo för 4g

Operatörerna har som bekant som kommit olika långt i utbyggnaden av sina respektive nät för 4g så PC för alla har siktat in sig på hur tjänsterna fungerar i storstadsregionerna. Tidningen konstaterar att hastigheten varierar stort både mellan operatörerna mellan olika platser, även när avståndet mellan platserna är litet. Trots att det är Telenor som tar hem förstaplatsen är det faktiskt Telia som är snabbast. Men marginalerna är små och hos Telenor får man betydligt mer data för pengarna.

Tele2 visar sig ha den klart långsammaste tjänsten som dessutom varierar mycket i hastighet – trots att de delar nät med Telenor. Förklaringen tror PC för alla ligger i att operatörerna paketerar tjänsten med två helt olika routrar för 4g. Telenor har valt D-links DWR-923 som har två rejäla utstickande antenner medan Tele2 valt en router från Huawei. Med tanke på att Telia använder samma Huaweirouter men med bättre resultat får vi anta att det handlar om kombinationen av nät och router som avgör.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!

Gratis nyhetsbrev!

De viktigaste nyheterna direkt i mejlen. Helt kostnadsfritt!
Skickar begäran
Jag godkänner att Telekomidag sparar mina uppgifter