Telenor och Lenovo i skandinaviskt samarbete

Lenovo satsar på mobilitet och lanserar, i samarbete med Telenor, åtta nya laptopmodeller med inbyggt mobilt bredband, radiomodul och gps-funktion från Ericsson. Samarbetet, som också innehåller en rad olika abonnemangsalternativ från Telenor, omfattar Norge, Sverige och Danmark.

Användningen av mobilt bredband har ökat kraftigt det senaste året; nu tar Lenovo och Telenor ytterligare ett steg för att fler ska få tillgång till flexibla och moderna bredbandstjänster. Mobilt bredband med Turbo-3g integreras i flera av Lenovos bärbara PC-modeller.

– Telenor och Lenovo visar användarna vägen in i en ny epok för mobilt bredband, där förbättrad tillgänglighet och användarvänlighet är centrala faktorer, säger Bo Dahg, Sverigechef för Lenovo.

Med integrerat mobilt bredband behövs inget USB-modem. Lösningen innebär bättre batterikapacitet och täckning genom en inbyggd antenn. Det mobila bredbandet ansluter, utan att användare behöver välja aktivt, till tillgängliga nätverk: fast LAN, WLAN, surf-zoner eller det mobila nätet med Turbo-3G hastighet.

Utvecklat samarbete

Samarbetet mellan Telenor och Lenovo inleddes i maj föregående år och utökas nu med fler modeller och erbjudanden. Lenovo har sedan tidigare påbörjat motsvarande samarbeten med Vodafone, AT&T och andra internationella operatörer.

– Vi vill kunna erbjuda våra kunder moderna, mobila tjänster och då är det helt naturligt att samarbeta med tillverkare av bärbara datorer. Vi är övertygade om att Lenovo är rätt partner för att nå ut till våra kunder, säger Thomas Sparrmo, Marknadschef Telenor Företag.

Flera modeller och abonnemang

De nya modellerna, med förinstallerade SIM-kort för Turbo-3G, omfattar ThinkPad SL-, X- och T-serierna. Användare aktiverar tjänsten själva. Erbjudandet omfattar en kostnadsfri testperiod från Telenor på 30 dagar; därefter kan kunden välja mellan flertal olika abonnemang, däribland FastPris för från 159 kronor/månad (med obegränsat användande inom Sverige) eller Flex för 39 kr/månad. Vid tecknande av avtal får kunden ytterligare två månaders fritt användande.

Lanseringen omfattar företagsdatorerna T500 och T400; de ultraportabla maskinerna X200 och X200S; den bärbara arbetsstationen W500 och SMB-maskinerna SL300, SL400 och SL500 – alla baserade på Intels nya Centrino 2-plattform.

Senaste artiklarna

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Telekom idag

Telekom idag Premium

Nyhetstjänsten för dig som jobbar med professionell kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde och utbildnings-tv.