Telenor och Th1ng i samarbete om smarta städer

IoT Ett samarbete för att göra städer och fastigheter smartare. Nu avslöjar Telenor och Th1ng att de ingått ett sammarbete.
– IoT är ett viktigt affärsområde med stor tillväxtpotential, säger Sofia Ahlmark Hyvärinen på Telenor.

Telenor och Th1ng i samarbete om smarta städer

Sakernas internet och digitalisering har varit på tapeten ett tag och möjligheterna som uppkopplade städer har är enorma. Och det är för at försöka komma närmare den affären som Telenor och Th1ng nu ingått vad de själva beskriver som ett ”långsiktigt samarbete för att utveckla nästa generations smarta tjänster och lösningar”.
– Vi ser en stor potential att skapa en mer hållbar infrastruktur för IoT-utvecklingen och TH1NG blir en långsiktig partner i det arbetet. Tillsammans kommer vi att utveckla nya hållbara lösningar för exempelvis energi- och vattenförbrukning, vilket kommer hjälpa våra kunder att bygga framtidens smarta fastigheter och samtidigt reducera kostnader, säger Sofia Ahlmark Hyvärinen, IoT-chef på Telenor.

Tanken är att Th1ng ska komplettera Telenor och dotterbolaget Telenor Connexions erbjudande inom IoT.
– Th1ng befinner sig i en intensiv tillväxtfas och vi är glada över att ingå ett samarbete med en ledande operatör där uppkoppling är en central del för att kunna vidareutveckla vårt erbjudande inom IoT. Vi ser verkligen fram emot att utveckla nya tjänster och koppla upp nya kunder tillsammans med Telenor, säger Klas Westholm, vd Th1ng.

De nya tjänsterna kommer levereras på Telenors LTE-M-, 3g samt 4g-nät och på sikt även på NB-IoT samt 5g. Det senare räknar operatören att börja bygga under 2020 i sitt nätsamarbete med Tele2.

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation.
Just nu begränsat erbjudande!