Telenor omstrukturerar sin IoT-satsning

IoT ”De som letar efter IoT-lösningar i världsklass – ska välja Telenor”. Det kaxiga utspelet gör operatören som nu berättar att de samlar hela sin globala IoT-portfölj i en och samma påse.

Telenor omstrukturerar sin IoT-satsning

I Norden har Telenor haft sin IoT under egen flagg, men internationellt så har den legat i Telenor Connexions portfölj. Men nu blir det andra bullar och Telenor Group meddelar att de från och med nu samlat ihop det hela under det nya märket ”Telenor IoT”.

Det innebär att allt som erbjuds via Telenors kanaler i Norden eller via Telenor Connexion i andra länder – nu kommer att kanaliseras via det nya Telenor IoT.

För att visa att man satsar stort har därför smalt alla sina resurser, vilket då innebär 200 heltidsspecialister som tillsammans ska utveckla produktportföljen samt se till att trissa upp hastigheten för nya lösningar att nå marknaden.

Ska förstärka konkurrenskraften

Chef för den nya enheten blir Mats Lundquist som även är vd för Telenor Connexion.
– Den nya modellen förstärker vår konkurrenskraft i 5g-eran och gör vår produktportfölj lättare att anskaffa för kunder. Vi får även skalfördelar av nya teknikinvesteringar, säger han i ett uttalande.

Omstruktureringen innebär att Telenor även etablerar ett ”Nordic Solution Office” som ska stå för försäljningen här i Norden.

Senaste artiklarna

Kontoret

Samarbete

Whitepaper

Kontaktcenter

Karriär

Telekom idag

Telekom idag Premium

- för dig som behöver full koll på framtidens kommunikation. Nu med nya nischade nyhetsbrev för ditt intresseområde.